Владимир Путин реши да се кандидатира на президентските избори през март

...
Владимир Путин реши да се кандидатира на президентските избори през март
Коментари Харесай

Путин е решил да се кандидатира за президент през 2024 г.

Владимир Путин реши да се кандидатира на президентските избори през март - ход, който ще го задържи на власт най-малко до 2030 година, оповестяват шестима източници за " Ройтерс ".

Причината е, че водачът на Кремъл счита, че трябва да преведе Русия през най-опасния ѝ интервал от десетилетия.

Путин, който наследи президентския пост от Борис Елцин в последния ден на 1999 година, към този момент е бил президент по-дълго от всеки различен съветски държател след Йосиф Сталин, надхвърляйки даже 18-годишния мандат на Леонид Брежнев.

Путин навърши 71 години на 7 октомври.

Източниците, които приказваха при изискване за анонимност заради чувствителността на политиката на Кремъл, обявиха, че новините за решението на Путин са се проточили, като сега съветниците се приготвят за акцията му и изборите.

За сегашния съветски водач, който съгласно изследванията на публичното мнение се радва на утвърждение от 80% в страната, изборите са условност, в случай че се кандидатира - с поддръжката на страната, държавните медии и съвсем никакво публично противоречие той сигурно ще завоюва.

" Решението е взето - той ще се кандидатира ", разгласи един от източниците, осведомен с въпроса.

Друг източник удостовери, че е взето решение и съветниците на Путин се приготвят за присъединяване му. Трима други източници също обявиха, че решението е взето: Путин ще се кандидатира.

" Светът, към който гледаме, е доста рисков ", уточни един от източниците.

Чуждестранен дипломатически източник, който също пожела анонимност, заяви, че Путин е взел решението неотдавна, като новината за това ще бъде оповестена скоро.

Въпреки че доста задгранични дипломати, разузнавачи и служители очакват Путин да остане на власт доживот, досега няма съответно удостоверение за проектите му да се кандидатира на президентските избори през март 2024 година

През септември представителят на Кремъл Дмитрий Песков съобщи, че в случай че Путин реши да се кандидатира, никой няма да може да се конкурира с него.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР